1
46145206 2301442326592966 2823947199052775424 n small

随着可用土地的日益减少,有地房产的价格也随着飙升。但虽如此,市场上依然有一些价格亲民且设施与设备齐全的优质发展项目。

Tiara Sendayan 是一个由金群利集团(Matrix Concepts Holdings Bhd)所发展的城镇项目。 Tiara Sendayan 驰名中外,截至2020年底已推出八项住宅项目,皆受买家青睐。Tiara Sendayan 毗邻正在迅速发展的大都市 — 达城(Bandar Sri Sendayan)。都市的定义即是一个国家的经济、文化和政治的枢纽,因此这一点使 Tiara Sendayan 的住宅单位更具优势。

Tiara Sendayan 为居民提供多种设施。镇中心有一个占地12英亩的中央公园,其内有各式各样的健身设施可满足健身爱好者,当中包括一个五人制足球场和篮球场,以及一个健身区。儿童和幼儿则可以在游乐场、Denim Deck 和 Hexxa Shelter 玩乐。


便利生活尽在 Tiara Sendayan

Tiara Sendayan 镇内有各种经过精心策划的设施,为居民带来便利生活。Tiara Biz 商区位于该社区的步行范围内,居民可以在那里逛街购物、用餐或简便地在家附近购买一些日常用品。该商区内有许多餐厅和咖啡馆,甚至还有汽车维修厂和添油站,无比方便。


Tiara Sendayan 的交通互联互通

来往 Tiara Sendayan 十分便捷,因为该镇与多条主要高速公路相连。居民可使用南北大道(PLUS)通往吉隆坡以及大马半岛南部和北部各州,而芙蓉-波德申大道(Seremban-Port Dickson Highway)可让你在假日或周末时前往波德申海滩休闲。

另外,新近建成的吉隆坡国际机场衔接大道(KLIA Linkage Highway)让人们能够更方便地前往吉隆坡国际机场。而拟议中的新那旺-吉隆坡国际机场大道(Senawang-KLIA Expressway)有望增强该镇的交通连通性。


Tiara Sendayan 的教育选择

Tiara Sendayan 是成长中家庭的理想住所,因为这里不仅工作机会多,而且还有许多优质的教育机构,为学龄儿童提供众多教育选择。

无论是政府学校或国际学校,家长们不愁没选择,其中的国际校舍包括了发展商集团旗下的金群利国际学校(Matrix Global Schools)。Tiara Sendayan 与各学校的近距离也方便父母载送儿女上下学。

PropSocial的房地产评论互动式地图上查看更多的附近设施,点击此处


Precinct 7 的推出:Hessa @ Tiara Sendayan

Hessa 是一项双层排屋发展项目。 与 Tiara Sendayan 区内所有其他房子一样,Hessa 家居皆属永久地契和住宅业权。

Tiara Sendayan 房子的建成面积从2,156平方尺起。每间单位附4房3厕,是年轻家庭甚至多代家庭的理想住所。房子的有盖庭院能停放两辆轿车。

Hessa 共有254栋房子,该住宅区与占地12英亩的中央公园仅步行之遥,而 Tiara Sendayan 以及Tiara Biz 商区也近在咫尺,为居民提供各种零售选择和更多样化的生活设施。

Tiara Sendayan 的房屋售价将从48万5,999令吉起跳。


达城的邻镇

Tiara Sendayan 的地理位置理想,毗邻达城。达城在马来西亚宏愿谷(Malaysia Vision Valley)提供一个全新的生活生态系统,扮演着关键部分。此占地 6000 英亩的城镇,其21%的土地被圈定为绿地,而其余的土地将包括一个商业广场、会所、学校和住宅发展部分。 Tiara Sendayan 的居民可以从其享受更多的家庭活动和教育设施选择,而 Sendayan Techvalley 工业区则提供白领工作机会。


Hessa @ Tiara Sendayan — 你的未来家居

无论是成长中家庭或是想升级家居的人士,建筑面积宽敞的 Hessa 是不二的选择,而且其地点战略,位于快速发展中的地区。随着越来越多的公司在达城设立基地,不仅就业机会会增加,而且物业价格在不久的将来也有望升值。

欲知更多有关 Hessa 的信息,请浏览 Tiara Sendayan 的官网或致电1800 88 2688。(2021年3月25日)

SHARE THIS TOPIC


46145206 2301442326592966 2823947199052775424 n small

Apabila tanah semakin terhad, harga hartanah juga menjadi semakin mahal. Walau bagaimanapun, masih terdapat beberapa pembangunan hartanah yang berkualiti di pasaran yang menawarkan harga berpatutan dan kemudahan yang memberangsangkan.

Dengan hadirnya Tiara Sendayan, sebuah pembangunan perbandaran yang sedang dibina oleh pemaju yang semakin dikenali iaitu, Matrix Concept Holdings Berhad. Sebuah perbandaran yang terkenal di pasaran, Tiara Sendayan telah melancarkan 8 pembangunan kediaman pada akhir tahun 2020 dan telah menerima sambutan yang mengalakkan daripada pembeli yang berminat. Lokasinya yang strategik bersebelahan dengan Bandar Sri Sendayan (BSS) memberikan satu kelebihan buat penduduk Tiara Sendayan memandangkan BSS merupakan sebuah metropolis yang semakin membangun, di mana maksud metropolis itu sendiri adalah sebuah pusat ekonomi, budaya dan politik bagi sesebuah negara.  

Tiara Sendayan merupakan perbandaran yang menyediakan pelbagai kemudahan buat penduduknya. Terletak di tengah-tengah bandar ialah sebuah taman pusat seluas 12 ekar yang memyediakan pelbagai kemudahan senaman terutamanya bagi para peminat kecergasan di dalam komuniti tersebut. Ini termasuklah gelanggang futsal, bola keranjang dan disertakan juga kawasan gimnasium. Dengan mengambil kira keperluan kanak-kanak dan anak kecil, terdapat sebuah taman permainan, Denim Deck dan Hexxa Shelter.


Kehidupan Yang Selesa di Tiara Sendayan

Kehidupan di Tiara Sendayan menjanjikan keselesaan dengan menitikberatkan pelbagai kemudahan yang dibina di dalamnya. Komuniti ini hanya berada dalam jarak berjalan kaki ke kawasan komersial Tiara Biz, di mana penduduk boleh menikmati terapi berbelanja, makan di luar, atau membeli barang keperluan dengan mudah yang mana berdekatan dengan kawasan kediaman. Terdapat banyak restoran dan kafe di kawasan komersial ini termasuklah pelbagai kedai mekanik dan stesen minyak yang menjadikannya sebagai satu pengalaman yang lengkap untuk kehidupan yanag selesa bagi penduduk Tiara Sendayan.


Kemudahan Akses Yang Lancar ke Tiara Sendayan

Perjalanan menuju dan daripada Tiara Sendayan dihubungkan dengan mudah melalui lebuh raya utama yang mana boleh menikmati akses dengannya. Lebuhraya Utara-Selatan (PLUS) dapat menghubungkan pengguna jalan raya ke pusat bandar Kuala Lumpur dan begitu juga ke negeri-negeri di utara dan selatan tanah air, sementara akses ke Lebuhraya Seremban-Port Dickson menjanjikan peluang percutian singkat ke pantai Port Dickson pada bila-bila masa.

Sementara itu, KLIA Linkage Highway yang baru siap dibina turut menyediakan akses mudah ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA). Cadangan untuk pembinaan Lebuhraya Senawang-KLIA juga diharapkan dapat meningkatkan lagi kemudahan akses sedia ada yang telah dihubungkan dengan lancar.


Kemudahan Pendidikan di Tiara Sendayan

Tiara Sendayan merupakan perumahan yang ideal untuk mereka yang sedang membina keluarga dan bukan sahaja dengan peningkatan pelbagai peluang pekerjaan yang boleh dinikmati oleh orang dewasa tetapi juga terdapat beberapa institusi pendidikan berkualiti yang boleh ditemui di bandar ini.

Ibu bapa akan mempunyai pilihan untuk memilih daripada beberapa sekolah berdekatan sama ada sekolah kerajaan atau antarabangsa termasuklah Matrix Global Schools. Kemudahan akses ke sekolah juga memudahkan proses menghantar dan mengambil anak-anak mereka dari sekolah.

Lihat lebih banyak kemudahan berdekatan di peta interaktif ulasan hartanah PropSocial DI SINI.


Pelancaran Presint 7: Hessa @ Tiara Sendayan

Hessa adalah koleksi perumahan bertanah, yang terdiri daripada rumah teres dua tingkatdan dan hak pegangan bebas.

Keluasan Hessa bermula dari 2,156 kaki persegi dan dilengkapi dengan 4 bilik tidur dan 3 bilik mandi, menjadikannya rumah yang lengkap untuk keluarga muda atau keluarga pelbagai generasi. Setiap rumah akan mempunyai 2 tempat letak kenderaan tertutup.

Dengan hanya 254 buah rumah, penduduk kediaman Hessa akan berada dalam jarak berjalan kaki ke taman "Central Park" seluas 12 ekar dan Tiara Biz yang telah siap dibina untuk anda membeli-belah barang aharian kelak.

Harga pelancaran untuk kediaman di Tiara Sendayan akan bermula dari RM485,999.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Hessa, lihat laman web Tiara Sendayan atau hubungi 1800 88 2688.


(14 April 2021)